27.09.2014 18:00

Robben wint met Bayern München in Keulen

Met Arjen Robben in de ploeg heeft Bayern München zaterdag de uitwedstrijd tegen 1. FC Köln gewonnen. De Duitse kampioen dankte de winst in Keulen aan doelpunten van Mario Götze en Daniel Halfar (eigen doel). Robben werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald door trainer Pep Guardiola.

Met 14 punten uit zes wedstrijden gaat Bayern München aan kop van de Bundesliga, op 2 punten gevolgd door Borussia Mönchengladbach dat met 2-1 won bij SC Paderborn. Patrick Herrmann en Raffael zetten 'BMG' binnen een kwartier op een comfortabele voorsprong. Het werd in de slotfase nog even spannend na de aansluitingstreffer van Jens Wemmer, maar Paderborn slaagde er niet de gelijkmaker te produceren.

Bayer Leverkusen kwam niet verder dan 0-0 bij SC Freiburg. De nummer 3 van de ranglijst mocht daar zelfs nog blij mee zijn, want Leverkusen speelde ruim een uur met tien man na rood (twee keer geel) voor Emir Spahic. Freiburg kwam 10 minuten voor tijd ook met tien spelers te staan, na rood voor Pavel Krmas. Leverkusen heeft 3 punten minder dan Bayern. De subtoppers FSV Mainz en Hoffenheim kwamen vrijdag in hun onderlinge duel niet tot scoren (0-0). Beide clubs hebben 10 punten, net als Hannover 96 dat zaterdag met 1-0 verloor bij VfB Stuttgart.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner