27.09.2014 18:16

Van Persie helpt Van Gaal aan tweede zege

Louis van Gaal heeft zaterdag met Manchester United de tweede overwinning van het seizoen gepakt. Eenvoudig ging dat op het eigen Old Trafford tegen West Ham United niet (2-1). De thuisploeg stond halverwege de eerste helft met 2-0 voor door doelpunten van Wayne Rooney en Robin van Persie, maar kwam toch weer in de problemen.

Diafra Sakho bracht West Ham enkele minuten voor rust terug in de wedstrijd. De ploeg van Van Gaal moest het laatste halfuur met tien man spelen, nadat aanvoerder Rooney met rood van het veld was gestuurd. In de slotfase dacht Kevin Nolan voor de gelijkmaker te zorgen, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Van Gaal kon zodoende opgelucht ademhalen. Vorige week had zijn elftal op bezoek bij Leicester City nog een voorsprong van 3-1 verspeeld. De 5-3-nederlaag betekende een nieuwe klap voor de Nederlandse manager, die geplaagd wordt door een aanhoudende stroom blessures in zijn selectie. Van Gaal moest daarom tegen West Ham noodgedwongen een beroep doen op de 19-jarige verdediger Paddy McNair. Daley Blind speelde de hele wedstrijd op het middenveld.

Rooney opende al na 5 minuten op aangeven van Rafael de score en Van Persie verdubbelde die in de 22e minuut, met een doeltreffend schot met zijn rechtervoet in de verre hoek. Na de aansluitingstreffer van Sakho bracht Rooney zijn ploeg in de problemen, door een keiharde en totaal onnodige overtreding op Stewart Downing. Met hangen en wurgen bleven de tien 'Mancunians' overeind.