01.10.2014 13:00

Foto van de Week: Charmeoffensief United

Tijdens de wedstrijd Villarreal - Real Madrid vliegt er een vliegtuig met de tekst 'Come home Ronaldo - United Reel' boven El Madrigal. Voetbal.com Foto van de Week. (27-09-2014)
Tijdens de wedstrijd Villarreal - Real Madrid vliegt er een vliegtuig met de tekst 'Come home Ronaldo - United Reel' boven El Madrigal. Voetbal.com Foto van de Week. (27-09-2014)

Ondanks het feit dat Manchester United afgelopen weekend met 2-1 wist te winnen van West Ham United draait het nog niet bij de Engelsen. De supporters van de Britse club proberen Louis van Gaal daarom aan een nieuwe sterspeler te helpen.

Het vliegtuigje

Real Madrid speelde zaterdagmiddag een uitwedstrijd tegen Villarreal. Boven El Madrigal, het stadion van Villarreal, vloog een vliegtuigje rond met daarop de tekst: "Come home Ronaldo – United Reel." Cristiano Ronaldo moet het vliegtuigje met de banner hoe dan ook gezien hebben, want hij was gemotiveerd en scoorde eenmaal in het met 2-0 gewonnen duel. Het was alweer Ronaldo’s tiende (!) doelpunt in vijf competitiewedstrijden. Het is dan ook logisch dat de supporters van Manchester United de voormalig publiekslieveling graag zien terugkeren.

De statistieken

De statistieken liegen er niet om. De Portugese vedette vertrok in de zomer van 2009 van Manchester United voor een recordbedrag van ongeveer 96 miljoen euro naar Real Madrid. Ronaldo scoorde in honderdzeventig competitiewedstrijden maar liefst 188 (!) keer voor de Madrilenen. Daarnaast was hij het afgelopen seizoen zeventien keer trefzeker in elf Champions League-duels. Daarmee verbrak hij het record van Lionel Messi, die eens veertien treffers in één jaargang in de Champions League wist te scoren. De cijfers van Ronaldo zijn indrukwekkend. Ook zijn periode bij Manchester United was niet onaardig. In 196 competitieduels scoorde hij 88 keer. Zijn beginperiode in Engeland was wellicht moeizaam, maar onder Sir Alex Ferguson kwam hij na een tijdje tot bloei en daarmee verdiende hij een transfer naar Real Madrid.

Come home Ronaldo

Ronaldo is nog altijd ontzettend geliefd bij de supporters van Manchester United. Op Old Trafford wordt de Portugees nog vaak toegezongen. De aanvaller kreeg op 5 maart 2013 een warm welkom toen hij met Real Madrid terugkeerde op Old Trafford. Tijdens de achtste finales van de Champions League versloeg Ronaldo zijn oude liefde. De Portugees scoorde op Old Trafford, maar vierde het doelpunt niet. Ronaldo gaf al vaak aan een terugkeer naar Manchester United te zien zitten en die liefde is wederzijds. De aanvaller heeft in Madrid nog een contract tot 2018, maar als Ronaldo zijn zinnen zet op een terugkeer naar Manchester, dan is hij niet te houden voor de Spanjaarden. De Portugees wordt in februari alweer dertig jaar, dus mocht hij nog terugkeren dan zal dat hoogstwaarschijnlijk binnen twee seizoenen gebeuren.

Nodig?

Men kan echter een kanttekening zetten bij een mogelijke terugkeer van Ronaldo. Van Gaal heeft momenteel genoeg aanvallende krachten. Met Ángel Di María, Wayne Rooney, Radamel Falcao en Juan Mata heeft de oefenmeester van United een aantal prima mogelijkheden. Ronaldo is natuurlijk een speler van wereldklasse, maar ook de Portugees wordt ouder. Bovendien kampt de aanvaller met pijntjes, waardoor het de vraag is hoelang Ronaldo nog op topniveau kan spelen. Bovendien zouden de Engelsen andere prioriteiten moeten hebben qua versterkingen. Afgelopen weekend debuteerde de jonge verdediger Paddy McNair namens United, daar de overige verdedigers geblesseerd zijn. Daarnaast hebben de huidige verdedigers niet het niveau van spelers als Rio Ferdinand (in zijn hoogtij dagen) en Nemanja Vidić. Wellicht dat Van Gaal er beter aandoet om spelers als Mats Hummels en Ron Vlaar (?) binnen te halen, maar dat blijft voorlopig gissen. To be continued…

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner