10.10.2014 13:59

Altidore overweegt vertrek bij Sunderland

Bij AZ scoorde Jozy Altidore er op los en dat leverde hem een transfer naar Sunderland op. In de Premier League wil het echter nog niet vlotten met de Amerikaan, die zijn heil nu mogelijk ergens anders gaat zoeken.

De Amerikaanse spits heeft aan FOX Sports laten weten de Sunderland in januari te willen verlaten. "Ik dacht dat ik er alles aan had gedaan om zo fit mogelijk voor de dag te komen en indruk te maken wanneer ik speel", aldus Altidore, die dit seizoen enkel als invaller aan de bak kwam bij de Premier League-club.

"Zoals ik altijd heb gezegd wil ik standaard deel uit maken van de Amerikaanse selectie. Daarvoor moet ik spelen bij mijn club. Als dingen niet veranderen, zal ik in januari kijken naar andere mogelijkheden."

Altidore (24) streek in de zomer van 2011 neer bij AZ, waar hij 38 doelpunten in 67 competitiewedstrijden maakte. In de zomerse transferperiode van 2013 werd hij voor een bedrag van tien miljoen euro overgenomen door Sunderland. Het avontuur in de Premier League is echter desastreus verlopen, de cijfers spreken voor zich: 35 competitiewedstrijden, slechts één doelpunt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner