18.10.2014 17:27

Bayern veegt Werder van de mat

Bayern München reist vol vertrouwen af naar Italië voor het treffen met AS Roma in de Champions League, komende dinsdag. De koploper in Duitsland veegde zaterdag op eigen veld hekkensluiter Werder Bremen van de mat: 6-0. Bij rust stond Bayern al met 4-0 voor.

Het optreden van Eljero Elia beperkte zich tot de eerste helft. De aanvaller van Werder werd in de rust gewisseld voor verdediger Marnon Busch. Arjen Robben speelde het eerste uur bij Bayern, maar net als in de wedstrijden met het Nederlands elftal tegen Kazachstan en IJsland wist hij niet te scoren. Philipp Lahm, Xabi Alonso, Thomas Müller en Mario Götze slaagden daar voor rust wel in. In de slotfase maakten Lahm en Götze hun tweede doelpunt van de dag.

Borussia Mönchengladbach bleef enigszins in het spoor van Bayern. De ploeg van de Zwitserse trainer Lucien Favre won bij Hannover 96 met 3-0. Max Kruse (twee keer) en Granit Xhaka zorgden voor de doelpunten. De achterstand van Gladbach, als nummer 2 van de ranglijst, op Bayern blijft door de zege 4 punten.

Bayer Leverkusen zag de achterstand op de koploper wel groeien. Bayer speelde, na een 3-0-voorsprong bij rust, met 3-3 gelijk bij het laaggeklasseerde VfB Stuttgart. Het gat met Bayern is daardoor 7 punten geworden.