22.10.2014 13:30

Foto van de Week: Karate Kid Agüero

Sergio Agüero

Vier keer scoren en mooi op de foto staan. De keuze voor Sergio 'Kun' Agüero als Foto van de Week was dit weekend niet te vermijden. Manchester City blijft met de driepunter op Tottenham Hotspur bovendien op de tweede plek in de Premier League staan.

Strafschoppen

Veel mensen kijken graag naar een strafschoppenserie. Ze zijn namelijk onberekenbaar. Toch is men over het algemeen van mening dat een strafschoppenserie oneerlijk is. Het wordt ook wel eens een loterij genoemd. Onzin natuurlijk, want het is wel degelijk trainbaar. Elke profvoetballer moet over een goede techniek beschikken, terwijl tegenwoordig mental coaches ervoor zorgen dat het bij de spelers ook 'tussen de oren' goed zit. Strafschoppenseries komen natuurlijk niet voor bij competitiewedstrijden, maar tijdens Manchester City – Tottenham Hotspur leek het wel degelijk op een strafschoppenserie.

Vier keer prijsschieten

Vier (!) keer gaf scheidsrechter Jonathan Moss een penalty tijdens Manchester City – Tottenham Hotspur. Na twintig minuten spelen mocht Manchester City voor het eerst vanaf de strafschopstip aanleggen. Frank Lampard liet zich op slinkse wijze vallen, waardoor Sergio Agüero achter de bal mocht gaan staan. Op dat moment stond het al 1-1. Agüero had 'The Citizens' op voorsprong gezet, terwijl Christian Eriksen verantwoordelijk was voor de gelijkmaker. De Argentijnse spits bleef in de twintigste minuut kalm en schoot de penalty achter doelman Hugo Lloris: 2-1. Ook in de 68e minuut was het raak vanaf elf meter. Wederom was het Agüero die Lloris wist te verschalken en daarmee de stand op 3-1 bracht.

De missers

Niet alle strafschoppen werden echter benut. Tussen de 2-1 en 3-1 door gaf de leidsman nog tweemaal een strafschop. Dertien minuten na de 2-1 van Agüero mocht de Argentijn wederom aanleggen vanaf elf meter. Deze keer bracht de Franse goalie redding. Op de foto is te zien hoe Agüero de rebound – op artistieke wijze – probeert binnen te schieten, maar het mocht niet baten voor de Argentijn. Twee uit drie is natuurlijk geen slechte score, maar achteraf zal hij wellicht balen. Naast de penalty’s scoorde de aanvaller nóg twee doelpunten. Had hij zijn derde strafschop ook binnengeschoten, dan was hij Diego Costa op de topscorerslijst gepasseerd. Nu staan beide heren op negen competitietreffers.

Soldado

Maar je had het toch over vier strafschoppen? Dat klopt. Ook Tottenham Hotspur kreeg nog een penalty. De Spanjaard Roberto Soldado had in de 63e minuut de gelijkmaker kunnen scoren, maar het wil Soldado nog niet echt lukken om te scoren in dienst van Tottenham Hotspur. Tot dusver scoorde de Spanjaard zes doelpunten in 31 competitiewedstrijden voor 'The Spurs'. Zijn gemiddelde in de Primera División is een stuk beter. 101 doelpunten in 207 competitiewedstrijden vinden wij namelijk een aardig moyenne bij Voetbal.com. Om deze rubriek toch nog enigszins positief af te sluiten verwijzen wij u graag naar het spelersprofiel van Agüero. De statistieken van de Argentijn in de Engelse competitie – en eigenlijk in alle competities waarin hij actief is geweest – zijn om te smullen.

Door: Jurre Hermans