27.10.2014 16:22

Brouwers baalt op de tribune bij Gladbach

Roel Brouwers is gefocust tijdens het oefenduel FC Twente - Borussia Mönchengladbach. (02-08-2014)
Roel Brouwers is gefocust tijdens het oefenduel FC Twente - Borussia Mönchengladbach. (02-08-2014)

Borussia Mönchengladbach doet het dit seizoen uitstekend in de Bundesliga, maar de Nederlander Roel Brouwers komt amper aan spelen toe. Hij zit vaker op de tribune dan hem lief is.

"André Hahn, Ibrahima Traoré, Thorgan Hazard, Fabian Johnson, zij maken het voor de trainer mogelijk veel te rouleren", vertelt de verdediger aan Voetbal International. "De laatste jaren zie je dat de club enorm gegroeid is. Achtereenvolgens zijn we als vierde, achtste en zesde geëindigd. De trainersstaf, het management, iedereen heeft goed werk geleverd. Het vasthouden van de huidige tweede plaats zal heel moeilijk worden. Een aantal clubs staat momenteel lager dan waar het hoort te staan. Daarnaast weten we zelf niet of de 'Englische Wochen' later in het seizoen invloed op onze prestaties krijgen…"

Brouwers is teleurgesteld over zijn geringe speeltijd. 'Vooraf had ik niet verwacht dat mijn inbreng zó gering zou zijn", vervolgt Brouwers. "Omdat we Europees voetbal spelen, wilde de club graag dat ik bijtekende. Dan reken je er ook op dat je er in ieder geval wekelijks bij bent, zoals tot nu toe altijd zo is geweest. Maar vanaf het begin heeft de coach voor andere opties gekozen. Bayern-thuis was pas de vierde keer dit seizoen dat ik tot de wedstrijdselectie behoorde."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner