01.11.2014 14:39

Geen genade voor zijn Argentijnse vrienden

Ángel Di María is bij Manchester United nu al een smaakmaker, maar kan zijn verworven status in aanzien verdubbelen als hij presteert in de derby tegen Manchester City. De middenvelder komt landgenoten tegen, maar dat houdt de Argentijn niet tegen.

"Er zijn de afgelopen zomer (red: tijdens het Wereldkampioenschap in Brazilië) goede vriendschappen ontstaan tussen ons en we zien elkaar ook nog geregeld, ongeacht de kleur van je shirt. Maar eenmaal op het veld vergeet je dat allemaal. Dan vecht iedereen voor zijn shirt", zo vertelt de creatieveling op een persconferentie voorafgaande aan de derby.

Bij Manchester City spelen drie voetballers met Argentijns bloed: Martin Demichelis, Pablo Zabaleta en Kun Agüero. "Ik vind het normaal om elkaar te begroeten voorafgaand aan de wedstrijd, als het gaat om een vriend of een voormalige ploeggenoot. Dat is normaal, zolang je maar bedenkt dat je voor het shirt zal vechten zodra de negentig minuten van start gaan."

Manchester City - Manchester United staat zondagmiddag om 14.30 op het programma in de Premier League. Beide ploegen staan op een flinke achterstand op koploper Chelsea en dus zal de strijd meer dan ooit losbarsten in Engeland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner