02.11.2014 16:28

Tiental United delft onderspit tegen Man City

Louis van Gaal heeft zijn eerste Manchester-derby niet kunnen winnen. De trainer van Manchester United zag zijn ploeg al snel met tien man staan en was mede daardoor niet opgewassen tegen Manchester City: 1-0.

Waar United probeerde met verzorgd voetbal kansen te creëren, was het de thuisploeg dat het gevaarlijkst was. Sergio Agüero kreeg twee opgelegde kansen, maar David De Gea redde fraai. Eén keer moest hij zelfs een botsing met de Argentijn incasseren om een doelpunt te voorkomen. United, met Daley Blind en Robin van Persie in de basis, creëerde amper een kans. Wel moest de ploeg van Van Gaal na ruim een half uur spelen met tien man gaan spelen, nadat Chris Smalling zijn tweede gele kaart incasseerde.

City domineerde zoals verwacht in de tweede helft en ging hevig op zoek naar de 1-0. Nadat United ook nog haar andere centrumverdediger kwijtraakte - Marcus Rojo werd getorpedeerd door Martín Demichelis en moest met een brancard van het veld - was het dan ook raak voor de thuisploeg. Yaya Touré bereikte met een fraai steekpassje linksback Gaël Clichy en die gaf de bal vervolgens strak voor op Agüero. De spits wist daar wel raad mee en schoot de bal met zijn linker langs De Gea.

De thuisploeg wilde meer en de tweede treffer leek ook te komen. Het was echter De Gea die schitterend redde op een schot van Stevan Jovetic. Vlak hierna mocht United van geluk spreken dat Jesús Navas op de paal schoot. United stond met de rug tegen de muur, maar een kwartier voor tijd kregen de bezoekers ineens een paar dotten van kansen. Ángel Di María schoot de bal in de verre hoek, maar Joe Hart lag in de weg. Ook Marouane Fellaini kreeg een goede kopkans, maar hij zag het leder naast het doel verdwijnen.

Ook in de laatste minuten kon United de rug niet meer rechten, terwijl City met veel paniek de ballen naar voren schopte. Toch hielden de elf van City stand en wonnen zo de beladen derby van United. Door de overwinning komen de Citizens tot op zes punten van koploper Chelsea. The Red Devils zakken naar de negende plek op de ranglijst met een achterstand van dertien punten op Chelsea.

Door: Rijcko Treep

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner