02.11.2014 19:51

Hertha BSC verliest bij SC Paderborn

Hertha BSC heeft zondag de uitwedstrijd tegen SC Paderborn verloren. Met John Heitinga en Roy Beerens in de basis verloor de ploeg van trainer Jos Luhukay met 3-1 bij de verrassend goed presterende Bundesliga-debutant.

Marvin Bakalorz zette de thuisploeg na een half uur op 1-0, waarna oud-Feyenoorder Salomon Kalou kort voor rust gelijk maakte. Vlak na de hervatting zette Elias Kachunga Paderborn op voorsprong, waarna Alban Meha het duel een kwartier voor tijd besliste. Hertha staat nu dertiende, Paderborn is zevende.

SC Freiburg verliet de laatste plaats door een uitzege bij 1. FC Köln. Vladimír Darida maakte uit een strafschop vlak na rust de enige goal. Werder Bremen is nu laatste, Borussia Dortmund staat daar slechts op doelsaldo boven met ook zeven punten uit tien wedstrijden.