03.11.2014 11:36

Van Hanegem looft Koemannen

Southampton staat nog altijd tweede in de Engelse Premier League. Afgelopen weekend wonnen Ronald en Erwin Koeman met 1-0 van Hull City. Willem van Hanegem is lyrisch over het duo.

"We hebben een Nederlandse trainer, wat zeg ik, twee Nederlandse trainers op de tweede plaats staan van de Premier League. Koeman en Koeman, met Southampton FC. Ik vind het een prestatie waar hier in Nederland niet genoeg de aandacht op gevestigd kan worden", vertelt 'de Kromme' in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"We waren met zijn allen voorbereid op het grote gevecht van Louis van Gaal in Manchester, maar het mooie verhaal ligt bij de Koemannen in Zuid-Engeland. Zaterdag heb ik vrijwel de hele wedstrijd van ze gezien, uit tegen Hull City, het werd 0-1 voor Southampton", vervolgt Van Hanegem. "Laat ik eerlijk zijn, het was geen niveau om lyrisch van te worden, al word ik dat sowieso niet zo gauw. Maar het is meer het proces waarin Ronald en Erwin zitten, waar ik enthousiast van word. Die twee tekenden bij Southampton en daarna werden er een stuk of vijf, zes goede spelers verkocht. Zij haalden Tadić, Pellè, Alderweireld en nog een paar. Niemand verwachtte wat van ze en dat was juist hun geluk, ze startten vanuit de schaduw."

"Ze moeten de meeste sterke clubs nog krijgen, maar op een kwart van het seizoen staat het duo op vier puntjes van Chelsea en hebben ze maar vijf goals tegen gekregen, ik geloof niet dat er een club in het Engelse profvoetbal is die zo weinig goals toestaat. Vind ik heel knap."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner