09.11.2014 19:37

Prima weekend voor Chelsea

De missie om voor het tweede jaar op rij kampioen van Engeland te worden is voor Manchester City zaterdag weer wat lastiger geworden. De ploeg van manager Manuel Pellegrini verspeelde bij Queens Park Rangers twee belangrijke punten (2-2). Chelsea FC won zaterdag wel, met 2-1 bij Liverpool FC, en liep daardoor uit op de regerend landskampioen.

Chelsea kwam op Anfield Road nog wel op achterstand, maar boog die om in de winst. Diego Costa schoot met zijn tiende doelpunt van het seizoen de 2-1 op het scorebord. Door de zege heeft Chelsea 29 punten na elf wedstrijden. Bovendien is de ploeg nog steeds ongeslagen.

City dankte Sergio Agüero dat er niet werd verloren bij laagvlieger Queens Park Rangers. De ploeg van Leroy Fer kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar de Argentijn maakte twee keer gelijk. Hij bracht zijn totaal op twaalf treffers in dit seizoen, maar zag het gat met koploper Chelsea wel groeien tot acht punten.

Het Southampton FC van Ronald Koeman bleef wel in het spoor van Chelsea. Invaller Shane Long zorgde met twee treffers voor de 2-0-zege op Leicester City. Southampton heeft daardoor nog steeds vier punten achterstand op Chelsea, maar nu ook vier punten voorsprong op nummer drie Manchester City.

City's stadgenoot United won wel. De formatie van Van Gaal boekte een benauwde zege (1-0) op Crystal Palace. Invaller Juan Mata zorgde voor het doelpunt op Old Trafford, waar Robin van Persie en Daley Blind het hele duel speelden. United steeg dankzij de zege naar de voorlopig zevende plek. Ron Vlaar zorgde er met Aston Villa voor dat West Ham United, de nummer vier op de ranglijst, ook punten verloor: 0-0.

Arsenal liep zondag averij op in de jacht op de titel. De ploeg verloor met 2-1 bij Swansea City, dat twee keer doel trof in het slotkwartier. De formatie uit Wales staat daardoor vijfde, met een punt meer dan Arsenal. Daryl Janmaat was van grote waarde voor Newcastle United. De rechtsback bereidde beide doelpunten voor in het met 2-0 gewonnen uitduel bij West Bromwich Albion. Het was al de vierde competitiezege op rij voor Newcastle.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner