17.11.2014 19:15

Duits international 'trots' op eigen doelpunt

Christoph Kramer kent tot dusver een bijzondere carrière. De speler van Borussia Mönchengladbach werd wereldkampioen met Duitsland, al maakte hij er bijna niets van mee. Ook maakte de middenvelder onlangs een zeer bizar eigen doelpunt.

Kramer schoot de bal tegen Borussia Dortmund van zo’n 45 meter afstand in eigen doel, waarna deze de hele wereld over ging. "Als iemand dit doelpunt als 'Doelpunt van de Maand' zou willen nomineren, dan mag dat. Graag zelfs. Aan mij zal het in ieder geval niet liggen. Het was hoe dan ook een mooi doelpunt, alleen wel in het verkeerde doel", aldus Kramer tegenover Die Welt. "Ik maak er ook maar een dolletje van. Wie uitdeelt, moet ook kunnen incasseren."

Hoewel Kramer nog maar 23 jaar is, heeft hij al behoorlijk wat meegemaakt. Tijdens de WK-finale startte hij vlak voor aanvang alsnog in de basis na een blessure van Sami Khedira. Toch maakte hij er niet veel van mee, aangezien hij zelf in de twintigste minuut knock-out ging na een harde botsing met de Argentijn Ezequiel Garay. Ondanks de opgelopen hersenschudding ging Kramer nog acht minuten door. Toen liet bondscoach Joachim Löw hem alsnog vervangen door André Schürrle.

Zelf weet Kramer niets meer van het incident. "Ik weet niet eens meer hoe ik in de kleedkamer ben gekomen", vervolgt Kramer, bij wie ook geen herinnering meer terugkomt. "Ik heb de wedstrijd daarom nog maar eens op dvd bekeken." De international, die bij Bayer Leverkusen onder contract staat, sluit niet uit dat hij vaker merkwaardig in het nieuws gaat komen. "Ik laat me verrassen, maar er komt ongetwijfeld nog wat", besluit hij.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner