22.11.2014 09:17

Wenger heeft rol in gedachten voor Henry

Arsène Wenger zou het prettig vinden als Thierry Henry terugkeert bij Arsenal. De 37-jarige spits was tussen 1999 en 2007 actief voor de Londenaren en keerde in januari 2012 voor een korte periode terug. Wenger ziet een rol weggelegd voor hem in de technische staf of bij de jeugdacademie. 

"Het is niet ondenkbaar dat Thierry hier weer terug komt. Mensen die hier gespeeld hebben, heet ik altijd weer welkom. Maar niet voor een erebaantje. Het moet een baan zijn, die op dat moment beschikbaar is en waarbij je ’s morgens opstaat om iets belangrijks te doen. Heeft Henry de kwaliteiten om trainer te worden? Ja, maar hij moet er zelf voor kiezen zijn dagelijks leven daarvoor op te offeren."

"Als je speler bent, denk je dat het heel eenvoudig is om manager te worden. Maar als je het dan eenmaal bent, realiseer je je hoe gecompliceerd het is. En als je niet daar niet op voorbereid bent, overleef je het niet. Eén kwaliteit die je moet hebben is dat je je wapent tegen kritiek. Ook wanneer die kritiek onterecht is. Ik weet niet of Henry daar ook toe in staat is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner