29.11.2014 10:18

Chadli zag eerst geen toekomst in het voetbal

Nacer Chadli dacht in eerste instantie dat hij niet goed genoeg was voor een leven als professioneel voetballer. Het lukte de vleugelaanvaller namelijk niet om door te breken bij Standard Luik. Uiteindelijk kwam de Belg via AGOVV Apeldoorn bij FC Twente terecht en speelt hij nu voor Tottenham Hotspur.

"Ik werd op mijn zestiende fysiek en mentaal te licht bevonden voor Standard", vertelt de international aan Het Laatste Nieuws. "Ik dacht dat er geen toekomst in het voetbal voor me was weggelegd. Dus besloot ik om me te gaan amuseren bij AGOVV. Ik ben John van den Brom nog steeds dankbaar. Het was een revanche voor me, hé. Van tweede klasse naar de Nederlandse landskampioen FC Twente. Ik ben dan wel mislukt bij Standard, maar heb voor mezelf bewezen dat ik het wel kan."

In Londen leek Chadli niet te kunnen aarden. Toch is hij niet meer weg te denken uit het basisteam. "Vorig seizoen was het moeilijkste uit mijn profbestaan. Ik ben me na het WK gaan bezinnen en besloot om bij Tottenham te blijven. Het was te gemakkelijk geweest om te vertrekken en misschien kreeg ik later spijt. In de voorrondes van de Europa League kreeg ik dit seizoen eindelijk mijn kans. Ik moet me bewijzen, dacht ik nog."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner