30.11.2014 16:45

Southampton verliest de topper tegen City

Southampton heeft zondag voor het eerst sinds 5 oktober weer een competitiewedstrijd verloren. De ploeg van trainer Ronald Koeman ging op eigen veld met 3-0 onderuit tegen Manchester City dat daardoor over de Saints naar de tweede plaats klom.

Yaya Touré opende in de 51e minuut op aangeven van Kun Agüero de score. Invaller Frank Lampard besliste het duel tien minuten voor tijd. In de slotminuut scoorde Gaël Clichy nog. Voor rust kwam Southampton nog goed weg toen Agüero in het strafschopgebied door José Fonte onderuit werd gehaald, maar de arbiter de Argentijn geel gaf voor een schwalbe. City speelde vanaf de 74e minuut met tien man nadat Eliaquim Mangala zijn tweede gele kaart had ontvangen.

City heeft zes punten achterstand op Chelsea dat zaterdag op 0-0 bleef steken bij Sunderland. Southampton heeft een punt minder.