04.12.2014 09:27

Koeman: "We hebben niet genoeg spelers"

Southampton-coach Ronald Koeman kijkt met gemengde gevoelens terug op de 1-0 nederlaag tegen Arsenal woensdagavond. De club van onder meer Graziano Pelle en Dusan Tadic leek af te gaan op een gelijkspel, maar in de slotfase ging het alsnog mis.

Koeman zag wel verbetering na afgelopen weekend, toen The Saints met 3-0 verloren van Manchester City. "We hebben goed gereageerd op de nederlaag van zondag. Onze eerste helft was prima, we hadden veel balbezit en een goede kans met Pellè. Na een uur ging Arsenal wat meer drukken en kregen wij het zwaarder", aldus Koeman tegenover Voetbal International.

Southampton speelde in die slotfase zelfs met tien man, omdat Toby Alderweireld geblesseerd raakte en de wissels op waren. "Uiteindelijk was het ongelukkig dat we met een man minder kwamen te staan en daarna alsnog verloren", vervolgt de oud-trainer van onder meer Feyenoord en PSV. "Onze prestatie was beter dan zondag, maar we hebben simpelweg niet het aantal spelers dat Arsenal of Manchester United heeft", waarmee hij indirect verwees op versterkingen in de winterperiode.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner