04.12.2014 10:05

Wenger lyrisch: "Koeman doet het fantastisch"

Volgens Arsenal-trainer Arsene Wenger is Ronald Koeman een 'fantastische trainer'. De Fransman, die zelf al jaren manager is van de Londense grootmacht, roemt Koeman om zijn aanpak.

"Ronald Koeman doet het fantastisch hier", begint Wenger zijn verhaal. "Wat ik in hem bewonder, is dat hij zonder veel herrie aan de slag is gegaan. Hij blies niet hoog van de toren, hield zich bezig met zijn vak vanaf de dag dat hij onder contract kwam bij Southampton."

Arsenal won woensdagavond ternauwernood met 1-0 van Southampton dankzij een doelpunt van Alexis Sanchez. Dat kwam mede omdat de ploeg van Koeman met tien man speelde nadat de wissels op waren. Wenger prijst de visie die trainers zoals hij en Koeman hebben. "Dat vind ik mooi. Ik hou van stabiliteit. Trainers die in hun eigen visie geloven, zorgen voor een stabiel beleid bij een club en staan steviger in hun schoenen. Als ik dan nu zie wat Koeman met een bijna nieuw elftal presteert, dan houd ik er rekening mee dat Southampton nog steeds een serieuze kandidaat wordt voor de topvier", besluit Wenger.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner