13.12.2014 17:40

Twee doelpunten Robben bij winnend Bayern

Mede door twee doelpunten van Arjen Robben heeft Bayern München zaterdag de koppositie in de Duitse Bundesliga verstevigd. De ploeg van trainer Pep Guardiola won met 4-0 bij nummer drie FC Augsburg.

Alle doelpunten tegen de ploeg van aanvoerder Paul Verhaegh vielen binnen een kwartier halverwege de tweede helft. Bayern heeft nu tien punten voorsprong op achtervolger VfL Wolfsburg, dat zondag nog thuis tegen middenmoter SC Paderborn speelt.

Robben krulde de bal na een uur vanaf de rand van het strafschopgebied via de binnenkant van de paal langs doelman Alex Manninger. Nauwelijks een minuut eerder had Mehdi Benatia een vrije trap van Franck Ribéry in de verre hoek gekopt. Robert Lewandowski scoorde van een meter of twintig in de korte hoek, waarna Robben er nog eentje in prikte.