14.12.2014 19:52

Kansenmissende Dost kost Wolfsburg punten

VfL Wolfsburg heeft zondag nagelaten thuis te winnen van Paderborn. De nummer twee van de Bundesliga kwam tegen de promovendus niet verder dan 1-1. Met name Bas Dost zal daar de pest over in hebben. De Nederlandse spits stond voor het eerst dit seizoen in de basis bij Wolfsburg, kreeg legio kansen, maar scoorde niet.

Toch was Dost indirect belangrijk. Onder druk van de oud-topscorer van de eredivisie werkte Rafa na zeventien minuten de bal achter zijn eigen doelman. Na een half uur werd Dost in de zestien onderuit gehaald. De strafschop die volgde werd echter gemist door Ivan Perisic. Vlak daarna schoot Dost op de lat.

Paderborn kwam in de tweede helft onverdiend langszij via Alban Meha. Dost kreeg in het offensief dat volgde nog enkele kansen op de 2-1, maar doelman Lukas Kruse stond die in de weg. Uiteindelijk werd de spits vlak voor tijd, gefrustreerd over zijn pech, gewisseld.

Door de remise groeide het gat met koploper Bayern München naar negen punten.