18.12.2014 15:31

"Ik weet dat we Sneijder niet kunnen betalen"

De supporters van Southampton hoeven niet te rekenen op de komst van Wesley Sneijder. De middenvelder van Galatasaray werd in verband gebracht met de Premier League-club, maar hoofdtrainer Ronald Koeman heeft het gerucht ontkracht.

Dat deed de oefenmeester tijdens de voorbeschouwende persconferentie voor het competitieduel met Everton. "Ik ben geïnteresseerd in Sneijder, maar ik weet dat we hem niet kunnen betalen. Want zijn zaakwaarnemer is ook mijn zaakwaarnemer, dus speelt er helemaal niks." Toch is Koeman wel van plan om aankopen te gaan doen. "We weten dat we een smal team hebben en in de problemen komen als we blessures hebben. Op dit moment gebruiken we dan jeugdspelers en dat is ook niet erg."

De Nederlandse coach wil na enkele nederlagen op rij eindelijk weer eens winnen. "We moeten onze teamspirit veranderen, dat is de sleutel voor het duel met Everton. Als trouwens iemand voor het seizoen zou hebben gezegd dat we in december vijfde zouden staan, dan had ik daarvoor meteen getekend. Ik snap dat de nederlagen hard aankomen, want de spelers hebben zelfvertrouwen nodig. Het ligt ook aan de frisheid van het team en de wijzigingen binnen het elftal."

"Het antwoord ligt op het veld en dat moeten ze laten zien. Je kan altijd een wedstrijd verliezen, maar niet zoals we afgelopen dinsdag deden", gaat Koeman verder. "Ik ben een liefhebber van de speelstijl van Everton. Het draait bij hun om voetbal en goed positiespel. Dat betekent dat het zaterdag een aantrekkelijke wedstrijd zal worden, want het zal om goed voetbal gaan. Ik kijk er naar uit."

Tijdens de persconferentie werd Koeman naar zijn mening over Everton-spits Samuel Eto'o gevraagd. "Hij is een geweldige speler, met veel ervaring. Hij is op leeftijd, maar nog steeds fysiek fit en beschikt over veel kwaliteit. Hij heeft voor Barcelona en Internazionale gespeeld. Ik denk dat hij een geweldige mentor is voor de jonge spelers."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner