18.12.2014 19:03

Vertonghen overtuigde Eriksen van Tottenham

Jan Vertonghen haalde Christian Eriksen enige tijd geleden over om een contract bij Tottenham Hotspur te ondertekenen. Een goede beslissing van de middenvelder om daar gehoor aan te geven. De oud-Ajacied is van grote waarde voor zijn werkgever.

"Ik ben een grote van hem en ben blij dat ik hem heb overgehaald om hier heen te komen", vertelt centrale verdediger Vertonghen. "Eriksen kan één van de beste spelmakers van de Premier League worden. Ik speel al met hem sinds hij zestien of zeventien jaar oud was, zo'n zes of zeven jaar. Volgens mij wordt hij elk seizoen beter."

"In zijn laatste periode bij Ajax werd gezegd dat zijn statistieken niet goed genoeg waren, maar ik denk dat hij nu wel heeft aangetoond dat hij kan kan scoren en assists kan verzorgen."

Vertonghen was een jaar eerder dan Eriksen aanwezig in Londen. "We hadden goed contact toen we samenspeelden en hebben dat gehouden. De club vroeg me wat ik van hem vond en ik was heel positief. Ik denk dat ik mijn werk heb gedaan om hem te overtuigen."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner