22.12.2014 11:01

Fàbregas voelt zich als herboren bij Chelsea

Cesc Fàbregas maakte afgelopen zomer de opmerkelijke overstap van FC Barcelona naar Chelsea. De middenvelder draait ontzettend goed en staat met elf assists bovenaan het klassement. De UEFA pakt uit met een groot interview.

"Het gaat ontzettend goed. Ik heb Londen eigenlijk nooit verlaten. Wanneer ik twee of drie dagen vrij kreeg, ging in naar Londen toe. Ik heb geweldige herinneringen aan Londen en ik beschouw het als mijn tweede thuis", vertelt de Spanjaard, die eerder voor Arsenal speelde in zijn carrière.

Toch maakte hij de overstap naar stadsgenoot Chelsea. "Ik voelde me gewaardeerd toen ik met José Mourinho praatte", legt Fàbregas zijn keuze voor de Blues uit. In het shirt van zijn nieuwe werkgever doet de Spanjaard weer waar hij het beste in is: Aanvallers bedienen met een schitterende passing.

"Bij FC Barcelona speelde ik praktisch als valse spits, waardoor ik best veel scoorde. Maar nu voelt het alsof ik herboren ben. Na vijf jaar van aanvallend spel als een valse spits, sta ik nu weer terug op de positie waar ik begon als zestienjarige." Fàbregas werd op jonge leeftijd weggeplukt uit de jeugdopleiding van FC Barcelona, waarna hij groeide als speler in Engeland. De Champions League winnen deed hij echter nog niet.

"Dat is toch wel belangrijk voor mij. De Champions League is een prijs die ik nog steeds moet winnen. Het zou me ontzettend veel voldoening geven om die prijs eens boven mijn hoofd te houden." Met Chelsea is de mogelijkheid om de prijs te pakken zeker aanwezig, maar Fàbregas weet niet zeker of het dit jaar kan lukken.

"We hebben een geweldig team. Ik weet niet of het dit jaar gaat gebeuren, of volgend jaar of in de volgende vijf jaren. Zo is voetbal nu eenmaal."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner