28.12.2014 14:50

Man United vergeet te winnen van Spurs

Federico Fazio (r.) probeert met een sliding de bal voor de voeten van Robin van Persie (l.) weg te tikken tijdens de wedstrijd Tottenham Hotspur - Manchester United. (28-12-2014)

Manchester United is voor de negende wedstrijd op rij ongeslagen gebleven, maar de ploeg van Louis van Gaal vergat te scoren op White Hart Lane. De bezoekers kregen veel kansen, maar hadden het vizier niet op scherp staan.

De eerste helft van Tottenham Hotspur – Manchester United was bijzonder enerverend. Er werd weliswaar niet gescoord tijdens de eerste 45 minuten, maar toch was het genieten geblazen op White Hart Lane. De ploeg van manager Van Gaal had tijdens het eerste bedrijf een licht overwicht, maar de thuisploeg kreeg via Harry Kane en Andros Townsend ook grote mogelijkheden op de openingstreffer.

De beste kansen waren echter voor de bezoekers uit Manchester. Juan Mata schoot uit een vrije trap op de paal, terwijl Robin van Persie twee levensgrote kansen onbenut liet. Tottenham Hotspur-doelman Hugo Lloris bleek tijdens de eerste helft ook een te grote sta-in-de-weg voor Wayne Rooney en Ashley Young. Het bleef voor de theepauze bij 0-0, maar het was alles behalve saai in Londen.

Tottenham Hotspur kwam na rust iets beter uit de kleedkamer, maar tijdens het eerste kwartier na rust was de beste kans wederom voor de bezoekers. Van Persie kreeg een opgelegde mogelijkheid op aangeven van Mata, maar mikte over. Manchester United had in het tweede bedrijf moeite om onder de vroege druk van 'The Spurs' uit te voetballen, maar de thuisploeg kwam niet tot grote kansen. Naast Van Persie kreeg ook Mata in de tweede helft een grote mogelijkheid, maar de Spanjaard schoot wild over.

In de slotfase was Tottenham Hotspur beter en kreeg Ryan Mason – op aangeven van Kane – nog een grote kans, maar de middenvelder schoot over. Dankzij het gelijkspel tegen Manchester United komt Tottenham Hotspur nu op 31 punten uit negentien wedstrijden. Manchester United blijft derde met 36 punten. Tottenham Hotspur neemt het op nieuwjaarsdag op tegen Chelsea, terwijl Manchester United op bezoek gaat bij Stoke City.

Door: Jurre Hermans