28.12.2014 20:00

Niemand profiteert van puntenverlies Chelsea

Chelsea bood de concurrentie in de Premier League zondag een uitgelezen kans om dichterbij te komen op de ranglijst. De koploper kwam zelf niet verder dan 1-1 bij Southampton, maar de naaste achtervolgers profiteerden daar niet van. Manchester City speelde teleurstellend met 2-2 gelijk tegen Burnley. Stadgenoot United boekte eveneens een remise (0-0), tegen Tottenham Hotspur.

Chelsea was in Southampton vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar wist maar weinig kansen te creëren. Southampton, getraind door Ronald Koeman, kwam zelfs op 1-0, via Sadio Mané. Vlak voor rust trok Eden Hazard de stand gelijk. Daar bleef het bij in het St. Mary's Stadion, waardoor Chelsea na negentien wedstrijden op 46 punten uitkwam. Southampton is halverwege de competitie vierde, met 33 punten.

Manchester City stond bij rust nog met 2-0 voor tegen laagvlieger Burnley. Er leek dan ook weinig aan de hand voor de nummer twee van de ranglijst, maar de promovendus kwam in de tweede helft toch nog terug tot een gelijkspel. Burnley staat daardoor evenwel nog steeds voorlaatste. City heeft als nummer twee een gat van drie punten met Chelsea.

Manchester United

Manchester United had het beste van het spel tegen Tottenham Hotspur, maar Robin van Persie wist, net als zijn ploeggenoten, niet te scoren. De formatie van oud-bondscoach Louis van Gaal staat daardoor na de eerste seizoenshelft derde, met tien punten achterstand op de kop.

Newcastle United, met Daryl Janmaat in de basis, klom dankzij de zege (3-2) op Everton naar de negende plaats. Stoke City won mede dankzij een assist van Erik Pieters met 2-0 van West Bromwich Albion. Ron Vlaar en Leandro Bacuna speelden met Aston Villa met 0-0 gelijk tegen Sunderland. Die eindstand stond ook op het scorebord bij Queens Park Rangers, met Leroy Fer in de basis, tegen Crystal Palace.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner