30.12.2014 15:52

Update: Newcastle drie duels zonder Cissé

Newcastle United moet het wellicht enkele duels stellen zonder aanvaller Papiss Cissé. De Engelse voetbalbond FA heeft naar aanleiding van tv-beelden een onderzoek ingesteld naar de Senegalees.

De beelden zouden aantonen dat Cissé zondag in het duel met Everton zijn tegenstander Seamus Coleman een elleboogstoot zou hebben toegediend. Het incident ontging de arbitrage. Everton-manager Roberto Martinez sprak er na het duel al schande van.

"Dit soort zaken willen we niet op een voetbalveld, de scheidsrechter had het moeten zien", aldus Martinez. Everton verloor het duel met 3-2, onder meer door een doelpunt van Cissé. De aanvaller is ploeggenoot van onder meer Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Siem de Jong.

Update: 30-12-2014 15:52:

De FA heeft Cissé voor drie duels geschorst. De spits van Newcastle United heeft de schorsing geaccepteerd en mist daardoor de duels tegen Burnley, Chelsea en Southampton. Cissé vertrekt hoogstwaarschijnlijk begin januari met Senegal naar de Afrika Cup, waardoor een deel van zijn schorsing in het niet valt. 

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner