01.01.2015 17:54

Koeman wint eindelijk een topwedstrijd

In de Premier League hielp Arsenal op donderdagmiddag Southampton aan een belangrijke 2-0 zege in de strijd om de vierde plek. Defensieve fouten deden de ploeg uit Londen uiteindelijk de das om.

De eerste helft kende twee gezichten. De thuisploeg kwam goed uit de startblokken en had het eerste kwartier de bovenhand. Via Graziano Pellè werd Southampton twee keer gevaarlijk. De spits kopte tegen de buitenkant van de paal en kwam niet veel later iets tekort om een voorzet vanaf links binnen te glijden bij de eerste paal.

Na ruim een kwartier begon Arsenal het middenveld in handen te krijgen en trok de wedstrijd daarmee naar zich toe. De bezoekers kwamen niet verder dan één grote kans, middels Santi Cazorla. De creatieve middenvelder kwam goed voor zijn man maar schoot van dichtbij tegen Fraser Forster aan. Na ruim een half uur was het toch Southampton dat op voorsprong wist te komen. Bij een onschuldige lange bal kwam Wojciech Szczesny onnodig ver uit zijn doel. Dit leek onschuldig, totdat Sadio Mané zich omdraaide en de bal fantastisch over de keeper heen het lege doel in krulde. Hij deed dat van buiten het strafschopgebied, terwijl hij bijna op de achterlijn stond.

In het eerste kwartier na rust leek Arsenal de wedstrijd gelijk te gaan trekken. Via Alexis Sanchez kregen de bezoekers hier ook een hele grote kans op, maar Forster hield met een katachtige reactie zijn doel schoon. Zijn collega aan de andere kant ging niet veel later weer in de fout, door een klutsbal zo voor de voeten van Dusan Tadic te tikken. De buitenspeler pakte dit cadeautje gretig uit door de 2-0 binnen te punteren.

Kort na de tweede treffer probeerde Southampton door te drukken. Eerst was het wederom Tadic, die zichzelf fraai vrij kon draaien, maar de bal net naast krulde. Daarna was het twee keer Pellè. De eerste poging van de spits raakte de paal en de tweede poging werd door Mathieu Debuchy van de lijn gehaald. 

De rest van de wedstrijd gebeurde er vervolgens niets meer. Arsenal kon maar niet gevaarlijk worden en Southampton beperkte zich tot een enkele counter. Maar ook de thuisploeg kwam niet meer gevaarlijk in de buurt van het vijandelijke doel. Door deze 2-0 zege heeft Southampton nu drie punten voorsprong op Arsenal en doet daarmee goede zaken in de strijd om de vierde plek in de Premier League. 

Door: Dennis Korpel

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner