01.01.2015 18:37

Assist Janmaat helpt Newcastle niet aan zege

Newcastle United heeft donderdag het nieuwe kalenderjaar niet weten aan te vangen met een overwinning. De ploeg van Daryl Janmaat en Vurnon Anita kwam op eigen veld tegen laagvlieger Burnley niet verder dan 3-3, ondanks een assist van Janmaat. Anita bleef het hele duel op de bank.

Stevan Taylor zette de thuisploeg na een kwartier spelen op voorsprong met een rake kopbal. Vier minuten later was het alweer gelijk toen Paul Dummett onfortuinlijk de bal over zijn eigen keeper in het doel kopte. Janmaat stelde Jack Colback halverwege de eerste helft in staat de 2-1 aan te tekenen. De middenvelder schoot hard raak.

Danny Ings bracht Burnley na ruim een uur spelen opnieuw langszij: 2-2. Moussa Sissoko zorgde een kwartier voor tijd voor de derde voorsprong voor Newcastle, maar ook die was niet aan de thuisploeg besteed. George Boyd redde vijf minuten voor tijd een punt voor de nummer voorlaatst in de Premier League. Newcastle, waar Tim Krul en Siem de Jong nog geblesseerd zijn, staat tiende.