01.01.2015 22:28

Koploper Chelsea moet City naast zich dulden

Chelsea heeft in het nieuwe jaar een flinke tegenvaller te verwerken gekregen. De ploeg van Jose Mourinho ging donderdag met 5-3 onderuit tegen Tottenham Hotspur. Na de tweede nederlaag van dit seizoen moet Chelsea nu de koppositie in de Premier League delen met Manchester City, dat met 3-2 van Sunderland won. De twee ploegen hebben 46 punten uit twintig duels en hebben met 44-19 exact hetzelfde doelsaldo.

Chelsea begon nog wel goed aan de wedstrijd. In de achttiende minuut bracht Diego Costa zijn ploeg op voorsprong. Maar daarna namen de Spurs het initiatief volledig over. Harry Kane maakte de 1-1. Daarna volgden treffers van Danny Rose en Andros Townsend, die op slag van rust een strafschop benutte. Na de pauze was Kane opnieuw trefzeker. Eden Hazard deed daarna wat terug voor Chelsea. Maar Nacer Chadli, voormalig speler van FC Twente, zorgde in 78e minuut voor 5-2. Drie minuten voor tijd maakte John Terry er nog wel 5-3 van, maar de Spurs gaven de winst niet meer weg.

Manchester City had het nodige geluk in de wedstrijd tegen Sunderland. De thuisploeg kwam met 2-0 voor door Yaya Toure en Stevan Jovetic. Maar Sunderland trok de stand werd gelijk via Jack Rodwell en Adam Johnson. In de 73e minuut bezorgde Frank Lampard, die tot de rest van het seizoen van het Amerikaanse New York City FC wordt gehuurd, voor de belangrijke 3-2.

Koeman
Manchester United begon het jaar met een gelijkspel. De ploeg van manager Louis van Gaal kwam donderdag niet verder dan 1-1 bij middenmoter Stoke City. Ryan Shawcross zette de thuisploeg al na twee minuten op voorsprong. Radamel Falcao herstelde het evenwicht halverwege de eerste helft en redde daarmee een punt voor United, dat derde staat.

Ronald Koeman boekte met Southampton een fraaie zege op Arsenal (2-0) en verkleinde het gat met United tot een punt. Southampton kwam in de eerste helft op voorsprong via een fraaie treffer van Sadio Mané. De Senegalees krulde de bal over doelman Wojciech Szczesny heen. Tien minuten na rust verdubbelde Dusan Tadic (ex-FC Twente) de marge.