02.01.2015 11:51

Feyenoorders bewonderen prestaties van Koeman

Ronald Koeman presteert boven verwachting goed met Southampton. Zijn voormalige assistenten bij Feyenoord, Gioavanni van Bronckhorst en Jean-Paul van Gastel, spreken daarom ook hun lof uit over de prestaties van de trainer. 

"Je ziet dat Ronald zijn eigen filosofie over voetbal in de praktijk brengt op het hoogste niveau van Engeland. Hij durft ook met Southampton het voetbal van achteruit te laten beginnen", zegt Van Gastel in De Telegraaf.

"Met Graziano (Pellè, red.) heb je, zoals dat bij Feyenoord ook wel eens het geval was, het risico dat te snel de lange bal wordt gehanteerd omdat hij altijd een sterk aanspeelpunt is. Maar juist door de combinatie met Tadić en Mané om Pelle heen, ontstaat er veel diepgang en varieert Southampton goed."

Ook Van Bronckhorst is lovend. Hij had niet verwacht dat Southampton na twintig wedstrijden vierde in de Premier League zou staan. Dat verrast hem. "Het verwachtingspatroon was bij Southampton werkelijk nul na alle verkopen in de zomer. Er verdwenen zo veel belangrijke spelers tegelijk."

Van Bronckhorst vervolgt: "Maar alles wat hij samen met de club heeft gedaan is goed uitgepakt. Denk aan de komst van Tadić, Pellè, Alderweireld en Mané. Die staan er vanaf de eerste dag."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner