16.01.2015 17:01

Leicester heeft Kroaat dan eindelijk binnen

Leicester City heeft Andrej Kramaric eindelijk binnen. De hekkensluiter van de Premier League rondde vrijdag de laatste formaliteiten af, waaronder een werkvergunning voor de 23-jarige Kroaat. De aanvaller komt over van HNK Rijeka, waar hij in 65 wedstrijden 55 keer scoorde. Ook scoorde hij dit seizoen vijf keer in de Europa League, waarvan driemaal in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Feyenoord (3-1).

Kramaric kan zaterdag al meespelen tegen Burnley, dat met drie punten meer dan Leicester op de veilige zeventiende plaats staat. "Met Andrej contracteren we een speler die met zijn kwaliteiten iets toevoegt aan het Engelse voetbal en ik ben blij dat de instanties er ook zo over denken'', zo verwees trainer Nigel Pearson naar het verlenen van een werkvergunning.

Viervoudig international Kramaric bereikte vorige week al een akkoord met Leicester, maar moest nog wachten op zijn werkvergunning. Leicester haalde in de strijd tegen degradatie eerder deze maand al de 42-jarige doelman Mark Schwarzer van Chelsea.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner