18.01.2015 20:11

Chelsea schudt Manchester City voorlopig af

Chelsea heeft in de Premier League voorzichtig afstand genomen van concurrent Manchester City. De koploper uit Londen won zaterdag met liefst 5-0 bij Swansea City. Stadgenoot Arsenal hielp de formatie van José Mourinho een dag later door City in Manchester met 2-0 te verslaan.

Chelsea had de zege zaterdag snel binnen. De Braziliaan Oscar en diens voormalige landgenoot Diego Costa (nu Spanjaard) zorgden ervoor dat de Londenaren na ruim een half uur met 4-0 voor stonden. André Schürrle tilde de stand tien minuten voor tijd naar 0-5. Chelsea kwam daardoor op 52 punten na 22 wedstrijden. Bij Swansea speelde Dwight Tiendalli het hele duel en viel Marvin Emnes in.

City had het zondag moeilijk tegen Arsenal. Aan de hand van Santi Cazorla speelden de gasten de thuisploeg bij vlagen weg. Cazorla tekende voor de openingstreffer en leverde halverwege de tweede helft de assist voor de 0-2 van Olivier Giroud. Het gat met Chelsea groeide daardoor naar vijf punten voor City.

Eljero Elia

Southampton liep twee punten in op City en staat derde. Eljero Elia, in de winter door Ronald Koeman verlost van een teleurstellend verblijf bij Werder Bremen, bezorgde 'The Saints' met twee doelpunten de zege (2-1) bij Newcastle United, waar Tim Krul, Daryl Janmaat en Vurnon Anita een basisplaats hadden. Anita maakte de negentig minuten niet vol.

Manchester United, vierde op de ranglijst, won zaterdag met 2-0 van Queens Park Rangers. Louis van Gaal kon geen beroep doen op de geblesseerde Robin van Persie. Daley Blind speelde wel het hele duel bij ManUnited. Leroy Fer werd bij QPR, dat strijdt tegen degradatie, twintig minuten voor tijd gewisseld.

Patrick van Aanholt ging met Sunderland onderuit bij Tottenham Hotspur: 2-1.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner