31.01.2015 20:30

Engelse topper eindigt in gelijkspel

De topper in de Premier League tussen Chelsea en Manchester City heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen hielden elkaar op een gelijkspel in een volgepakt Stamford Bridge (1-1).

Chelsea voelde zich na afloop de morele winnaar. De koploper hield de naaste belager op vijf punten.

Manchester City was voor rust de betere ploeg, maar Loïc Rémy bracht Chelsea na 41 minuten op voorsprong (1-0). De vervanger van de geschorste Diego Costa schoot op aangeven van Eden Hazard raak. Het antwoord van City liet slechts vier minuten op zich wachten. David Silva verlengde een inzet van Sergio Agüero achter de kansloze doelman Thibaut Courtois.

City probeerde in de tweede helft een beslissing te forceren. Fernandinho was het dichtst bij de 1-2. De middenvelder stuitte echter op de uitstekend keepende Courtois.