10.02.2015 22:44

Arsenal nipt langs hekkensluiter Leicester

Arsenal heeft zich dinsdag met pijn en moeite langs Leicester City geworsteld. De topclub uit Londen won het duel met de hekkensluiter in het eigen Emirates Stadium met 2-1. Laurent Koscielny en Theo Walcott zetten Arsenal voor rust op 2-0. In de tweede helft deed Andrej Kramaric wat terug.

Door de zege passeert Arsenal op de ranglijst Manchester United. De formatie van Arsène Wenger heeft één punt meer (45) dan de ploeg van Louis van Gaal. ManUnited heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Van Gaal en co krijgen woensdag Burnley op visite.

Arsenal profiteerde ook van de nederlaag die Tottenham Hotspur leed bij Liverpool: 3-2. De Spurs blijven daardoor op 43 punten steken na 25 wedstrijden, goed voor de zesde plaats. ManUnited is voorlopig vijfde, Arsenal vierde. Liverpool (zevende) verkleint door de zege het gat met de Spurs naar één punt.

Het duel op Anfield Road leek lang af te stevenen op een gelijkspel. De thuisclub kwam via Lazar Marković op 1-0, maar Harry Kane zorgde nog voor rust voor de gelijkmaker. Steven Gerrard benutte kort na het begin van de tweede helft een strafschop: 2-1. Acht minuten later tekende Moussa Dembélé voor de 2-2. Uitgerekend invaller Mario Balotelli redde Liverpool daarna van puntenverlies. De Italiaan die dit seizoen zo moeilijk tot scoren komt, maakte in de 83e minuut het winnende doelpunt.