11.02.2015 15:24

'Das Phantom' kritisch op Wolfsburg-spits Dost

Bas Dost lijkt eindelijk los te komen bij VfL Wolfsburg. Tegen Bayern München begon hij in de basis en scoorde hij twee keer. Tegen Hoffenheim was hij ook trefzeker. Roy Makaay – voormalig spits van Bayern München – blijft sceptisch.

"Ik kan me niet voorstellen dat hij er na één geweldig optreden tegen Bayern München al is. Want als je tweeënhalf jaar weinig hebt gespeeld, zijn de meningen bij Wolfsburg volgens mij verdeeld", aldus Makaay tegenover Voetbal International. "Natuurlijk zullen ze vertrouwen hebben in Dost, anders hadden ze hem wel laten vertrekken. Maar ik vind dat hij eerste een half jaar constant moet presteren voordat je hem écht kunt beoordelen. En dan moet je dat vooral doen op basis van zijn goals; dat is hetgeen waarvoor Dost door Wolfsburg is gehaald."

Wolfsburg liet onlangs Ivica Olić vertrekken, waardoor Dost een basisplaats heeft gekregen. "Dat ze Ivica Olić hebben laten gaan, spreekt in het voordeel van Dost. Maar ik ben heel benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen na de komst van André Schürrle. Die heeft bij Chelsea ook in de spits gevoetbald en is nu voor héél veel geld aangetrokken. Dat zijn wel de bedragen die een ambitieuze club als VfL Wolfsburg nu voor grote spelers neertelt. Dost was duur, maar bij lange na niet zo duur als die jongens die ze nu aantrekken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner