11.02.2015 16:41

Brouwers weet hoe hij Dost moet afstoppen

Roel Brouwers speelde een aantal keer tegen Bas Dost. De mandekker van Borussia Mönchengladbach weet inmiddels de sterke en zwakke punten van de aanvaller van VfL Wolfsburg.

"Wat het moeilijk maakt Dost te verdedigen is dat hij heel goed positie kan kiezen, bij voorzetten en hoge ballen", aldus Brouwers tegenover Voetbal International. "Hij kan op het allerlaatste moment naar de eerste paal komen; hij weet waar de bal gaat komen. Daarnaast speelt Wolfsburg heel hoog; met veel lopende middenvelders zetten ze hun tegenstander onder druk. Op die momenten kan Dost slim weglopen. Je mag hem niet uit het oog verliezen."

"Aan de andere kant moet je er vanwege zijn snelheid niet te kort op zitten, houd hem een klein metertje voor je. Ook bij de luchtduels is hij lastig af te stoppen, zijn armen komen net iets hoger dan die van de gemiddelde spits. Hoe haal je Dost uit zijn spel? Als spits is hij weinig bezig met zijn directe tegenstander, hij zal niet zo snel gaan praten, provoceren. Zoals de meeste spitsen vindt-ie het niet leuk als je bij ieder balcontact op de hakken trapt…"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner