11.02.2015 22:46

Invaller Smalling helpt United aan zege

Chris Smalling heeft Manchester United woensdagavond aan een moeizame zege op Burnley geholpen. De verdediger maakte de eerste twee doelpunten van zijn ploeg (3-1). Robin van Persie bepaalde vanaf de strafschopstip de eindstand voor de formatie, die naar de derde plaats van de Premier League klom.

Chris Smalling kwam na ruim vijf minuten in het veld als invaller voor de geblesseerde Phil Jones. Hij stond nog geen minuut in het veld toen hij United aan een voorsprong hielp (1-0). Burnley kwam in de twaalfde minuut op gelijke hoogte door een treffer van Danny Ings. Even voor rust kopte Smalling zijn ploeg naar 2-1.

United was vooral defensief erg kwetsbaar. Burnley, nummer voorlaatst van de Premier League, benutte echter maar één van de vele mogelijkheden. In de slotfase stelde Van Persie de zege van zijn ploeg vanaf de strafschopstip helemaal veilig.

Daley Blind liep al snel in de wedstrijd een hoofdblessure op. Hij probeerde het nog even, maar moest zich voor rust duizelig laten vervangen.