12.02.2015 10:36

Wolfsburg-assistent: "Willen Dost niet kwijt"

Bas Dost van VfL Wolfsburg tijdens het competitieduel met Hannover 96. (06-12-2014)
Bas Dost van VfL Wolfsburg tijdens het competitieduel met Hannover 96. (06-12-2014)

Bas Dost begon dit seizoen als reserve bij VfL Wolfsburg, maar heeft zich inmiddels teruggeknokt in het elftal. Volgens assistent-trainer Ton Lokhoff heeft de club altijd vertrouwen gehouden in de Nederlander.

"Al tijdens de voorbereiding was de clubleiding heel duidelijk", vertelt Lokhoff aan Voetbal International. "Wij willen Bas Dost niet kwijt. Iedere grote club heeft drie aanvallers nodig om een heel seizoen stabiel te kunnen presteren. Bas heeft pech gehad dat hij in de zomer nog steeds last had van zijn blessures van het vorige seizoen. Maar wij wisten wel dat een volledig fitte Dost de concurrentie kon aangaan met Ivica Olić en Nicklas Bendtner." Olić vertrok tijdens de afgelopen transferperiode naar Hamburger SV, maar daar kwam André Schürrle voor terug.

"Ook in de periode dat hij bij Wolfsburg op de bank en zelfs op de tribune zat, trainde hij goed. Uiteindelijk heeft hij geprofiteerd van een blessure van Olić. Trainer Dieter Hecking wil het elftal ver vooruit laten voetballen. Dus met drie spitsen, een nummer tien daarachter; het liefst met veel positiewisselingen. Dost vult dat momenteel goed in." De Nederlandse aanvaller scoorde onlangs twee keer tegen Bayern München en ook tijdens het treffen met Hoffenheim was hij trefzeker.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner