13.02.2015 22:35

Dortmund heeft de weg omhoog gevonden

Borussia Dortmund heeft de weg omhoog voorzichtig ingeslagen. De nummer twee van vorig voetbaljaar beleeft nu een teleurstellend seizoen, maar vrijdag volgde wel de tweede overwinning op rij. Dortmund versloeg op eigen veld FSV Mainz 05 met 4-2.

Mainz kon niet beter beginnen. Elkin Soto zette de gasten al in de openingsminuut op voorsprong. Het duurde tot na rust voor Dortmund daarvan was bekomen. Neven Subotic zorgde in de vijftigste minuut voor de 1-1 en vijf minuten later bezorgde Marco Reus al de voorsprong aan de thuisploeg. Mainz sloeg hard terug, want een minuut na de treffer van Reus maakte Yunus Malli er 2-2 van. Pierre-Emerick Aubameyang en Nuri Sahin behoedden Dortmund alsnog voor puntenverlies.

Door de zege komt Dortmund in puntenaantal (22) gelijk met Mainz, dat wel een beter doelsaldo heeft.