14.02.2015 13:54

Reus-effect zorgt voor ommekeer Dortmund

Wat een contractverlenging al niet met een club kan doen. Marco Reus tekende deze week bij, bij Borussia Dortmund en prompt wonnen Die Borussen voor de tweede keer achter elkaar. Rondom het Westfalenstadion wordt al gesproken van een Reus-effect.

Vrijdag versloeg de ploeg van Jürgen Klopp FSV Mainz met 4-2. Vorige week won Borussia bij SC Freiburg. "Na het bijtekenen van Marco Reus is de stemming hier in Dortmund omgeslagen in euforie", zegt de Borussia Dortmund-middenvelder Ilkay Gündogan in de Duitse media. Dat was nodig ook, want de nummer twee van vorig seizoen verkeert al het hele seizoen in de problemen.

De problemen waren zo groot dat de roemruchte club moest vrezen voor degradatie. Deze zorgen zijn dankzij de zege voor even vergeten. Borussia Dortmund staat veertiende en het gat met de gevarenzone is twee punten. Na zaterdag kan het helemaal weer anders zijn, omdat de concurrentie later dit weekend nog in actie komt. Anderzijds, het verschil met nummer zeven Hoffenheim is ook maar vier punten.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner