14.02.2015 18:03

Dost met vier treffers held van Wolfsburg

Vooral dankzij vier doelpunten van Bas Dost heeft VfL Wolfsburg zaterdag een spectaculaire overwinning geboekt bij Bayer Leverkusen. In de BayArena van Leverkusen werd het 4-5, met voor het eerst in tien jaar een hattrick voor spelers van beide clubs.

Dost kopte al na vijf minuten raak en tikte na een half uur de 0-3 binnen, nadat Naldo voor de 0-2 had gezorgd. Na rust liep hij ook de 4-2 binnen op aangeven van Ricardo Rodriguez. Leverkusen knokte zich langszij, maar diep in blessuretijd bracht Dost zijn ploeg alsnog de winst met de 5-4. Bij Leverkusen scoorde Son Heung-min drie keer, Karim Bellarabi zorgde voor de 4-4. Dost werd echter de held van Wolfsburg met het winnende doelpunt.

Wolfsburg staat acht punten achter op koploper Bayern München, dat Hamburger SV met liefst 8-0 klopte.