20.02.2015 17:35

Van Persie keert terug bij Manchester United

Louis van Gaal kan zaterdag op bezoek bij Swansea City weer beschikken over Robin van Persie. De aanvaller van Manchester United en Oranje moest maandag vanwege een blessure de gewonnen FA Cupwedstrijd tegen Preston North End (1-3) overslaan, maar trainde vrijdag weer zonder problemen mee.

"Robin kan tegen Swansea spelen", zei Van Gaal, die ook Phil Jones na een knieblessure terug heeft. Alleen Michael Carrick ontbreekt nog in de selectie van de Nederlandse manager. Hoewel Manchester United lang niet altijd overtuigend speelt, heeft Van Gaal wel een ploeg gevormd die moeilijk te verslaan is. Van de afgelopen negentien officiële wedstrijden verloren de 'Mancunians' er slechts één, in januari tegen Southampton.

"Als je kijkt naar de laatste negentien of twintig duels, zijn wij de best presterende ploeg van de Premier League", benadrukte de oud-bondscoach van Oranje. Manchester United staat derde op de ranglijst, twaalf punten achter koploper Chelsea. "Ons spel kan beter, maar het belangrijkste is wedstrijden winnen."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner