25.02.2015 15:26

Dost: "Twee dagen later was hij dood..."

Bas Dost heeft inmiddels zijn draai gevonden bij VfL Wolfsburg. Het is echter niet allemaal geweldig bij Wolfsburg. Tijdens de winterstop overleed Wolfsburg-middenvelder Junior Malanda. Een klap voor Dost en zijn medespelers.

"Dat is nog altijd zoiets onwerkelijks", vertelt Dost aan Voetbal International. "We zaten in de bus op weg naar het vliegveld en Junior zou daarheen komen. Onderweg kwam het bericht dat hij was verongelukt. Het volle besef van zo’n mededeling heb je niet direct, maar iedereen zat helemaal stuk. Zo begin je dus het nieuwe jaar. De jongen die je iedere dag hebt gezien, die tegenover je zit in de kleedkamer, is ineens weg."

"Junior en ik zaten een beetje in hetzelfde schuitje in de eerste helft van het seizoen", vervolgt de lange aanvaller zijn verhaal. "We hadden het voor het trainingskamp over weggaan of blijven, maar we besloten er samen voor te gaan na de winterstop. Twee dagen later was hij dood… Junior was een beest van een vent, twintig jaar jong en hij had een fantastische toekomst voor zich. Het heeft niet zo mogen zijn…"

Na de winterstop stond het duel met Bayern München op het programma. "Het was onvoorstelbaar. We besloten uit respect voor Junior om te klappen en geen minuut stilte te houden. We stonden naar de harde kern gedraaid. Die ontrolden een doek met zijn beeltenis, dat kwam echt kneiterhard bij me binnen. Ik heb die minuut alleen maar op mijn lip gebeten. Na die tijd dacht ik: 'Waarom doe je het nou zo en laat je je emoties niet gewoon gaan?' Ik wilde me groot houden, het was vlak voor een absolute topwedstrijd."

"Wat er daarna gebeurde was onbeschrijflijk. Al na drie minuten maak ik een doelpunt en het stadion ontploft. Daarna hebben we met zo veel energie die wedstrijd gespeeld. We konden niet verliezen, alsof het zo moest zijn. Dat we dan na alles wat er is gebeurd met 4-1 van het ongenaakbare Bayern München winnen en ik mijn tweede goal zo binnenkant paal in de kruising knal, was zo onbeschrijflijk mooi. Arjen Robben zei na de rust: 'Zo’n goal maak je nooit weer man'. Dat is toch prachtig als de beste speler van de Bundesliga zoiets zegt? Dit was ook mijn beste wedstrijd voor Wolfsburg. Het móést ook weer een keer goed gaan, dat kon niet anders. Het is was namelijk zó lang waardeloos geweest."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner