01.03.2015 12:18

Rodgers verrast: geen Sturridge in de basis

Het duel tussen Liverpool en Manchester City is een hele belangrijke voor beide teams. Liverpool gokt op plek nummer vier, Manchester City hoopt nog op een kampioenschap. In zo’n duel verwacht je dat beide teams in de meest sterke opstelling starten. Brendan Rodgers in ieder geval niet.

De coach van Liverpool heeft ervoor gekozen om zowel Mario Balotelli als Daniel Sturridge op de bank te zetten. Sturridge is de afgelopen maand erg belangrijk voor Liverpool. In de vier Premier League-duels die hij speelde na de winterstop, verloor Liverpool geen één keer. Sturridge heeft wel een lange blessure achter de rug. Afgelopen donderdag speelde hij 105 minuten in het verloren Europa League-duel met Besiktas. Na strafschoppen vloog Liverpool uit het toernooi. De Engelse aanvaller is nog wat vermoeid en begint mede daarom op de bank en zal als joker gelden, wanneer de Noord-Ier hem nodig denkt te hebben. Raheem Sterling is de diepste spits. Vlak achter hem staat Phillipe Coutinho. Adam Lallana en Lazar Markovic moeten Sterling vanaf de flanken ondersteunen.

Manuel Pellegrini zet op zijn beurt Wilfried Bony op de bank. De Ivoriaan ziet dat Manchester City zal starten met Edin Dzeko en Sergio Agüero in de spits. Voor de rest heeft de Chileense oefenmeester weinig verrassingen in petto. Op het middenveld staan Fernandinho en Yaya Touré met aan de vleugels Samir Nasri en David Silva. Wil Pellegrini meer aanvallende intenties vanaf het middenveld dan heeft hij altijd nog Frank Lampard op de bank zitten. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner