01.03.2015 14:52

Manchester City morst punten in cruciaal duel

Vorig voetbalseizoen verloor Manchester City van Liverpool met 3-2. Toen leek het uitgeschakeld te zijn voor de titelstrijd. Datzelfde scenario is nu weer van kracht. City verloor van Liverpool met 2-1, daardoor staat het vijf punten achter op Chelsea dat ook nog een duel minder heeft gespeeld.

Mocht Liverpool of Manchester City komende zomer enkele spelers over willen halen om naar de club te komen, dan doet het er goed aan om deze wedstrijd te laten zien. Vanaf de eerste seconde zaten de fans op het puntje van de stoel. Liverpool en Manchester City maakten reclame voor het Engelse voetbal. Snel combinatiespel, moordend tempo en heel veel spanning.

Liverpool begon erg sterk. Zoals men gewend is van Brendan Rodgers in de topwedstrijden zet hij in het eerste kwartier direct druk. Dat leverde Liverpool dan precies op wat de Noord-Ier hoopte. Jordan Henderson kreeg de bal van Raheem Sterling. Links van de zestien legde de aanvoerder de bal voor zijn rechtervoet en krulde hem op fantastische wijze langs Joe Hart.

De wervelwind ging niet liggen, maar draaide wel van kant. Na een kwartier was het weer Manchester City dat ten aanval trok. En ook dat met het gewenste resultaat. Yaya Touré haalde de bal op bij Vincent Kompany. De Ivoriaanse regisseur speelde strak in de voeten van David Silva, die de bal bij Sergio Agüero wist te brengen. De Argentijn ging aan de wandel en wist tussen zes man een vrijstaande Edin Džeko te vinden. Vanaf elf meter schoof de Bosniër de bal simpel langs Simon Mignolet.

Na de 1-1 blijft het spannend en dat heeft vooral te maken met het gegeven dat zowel Liverpool en Manchester City defensief zwak zijn. De kwaliteit ligt in de voorhoede met spelers als Raheem Sterling, Sergio Agüero en bijvoorbeeld David Silva en Phillipe Coutinho die allebei erg sterk speelden.

De tweede helft begon weer enerverend. Beide teams gingen er vol voor. De vraag was wanneer dit zijn tol ging eisen. Manchester City werd doordeweeks scheel getikt door Barcelona (2-1 verlies) en Liverpool werd uitgeschakeld door Besiktas na 120 minuten voetballen en na strafschoppen. De tweede helft was dan ook veel slordiger. Degene die de langste adem had zou winnen. Liverpool sloeg als eerste toe. Coutinho scoorde een ‘Henderson-achtige’ goal. Ook hij kreeg de bal op links, kneep naar binnen en krulde de bal in de verre hoek. Dankzij deze weergaloze goal kwam Liverpool op een 2-1 voorsprong.

Door de overwinning van Liverpool staat het op een gedeeld vierde plaats met Arsenal. De Londense club komt echter later op de zondag in actie. Manchester City is de grote verliezer van dit weekend. Door de nederlaag blijft de achterstand op Chelsea vijf punten. Maar de ploeg van José Mourinho heeft één duel minder gespeeld. Het lijkt erop dat Manchester City een cruciale nederlaag heeft geleden in de titelstrijd.

Door: Vishal Kallan

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner