03.03.2015 10:54

'Lucratief voorstel voor Van der Vaart uit VS'

Rafael van der Vaart is aanvoerder in het met 2-1 gewonnen duel tussen HSV en Bayer Leverkusen. (4-4-2014
Rafael van der Vaart is aanvoerder in het met 2-1 gewonnen duel tussen HSV en Bayer Leverkusen. (4-4-2014

Voor Rafael van der Vaart ligt een zeer lucratief voorstel klaar, dat meldt de Duitse krant Bild. Volgens de krant wil het Amerikaanse Sporting Kansas City de Nederlander met een jaarsalaris van 4,3 miljoen euro naar de Major League Soccer lokken.

De 32-jarige Oranje-international krijgt ook bij zijn huidige werkgever, het Duitse Hamburger SV, geen onaantrekkelijk jaarsalaris, maar kan in de Verenigde Staten op jaarbasis nog acht ton meer verdienen dan dat hij nu doet. Sporting Kansas City komt in de Verenigde Staten uit op het hoogste niveau. Eerder waren er al geruchten over een aanstaand vertrek van Van der Vaart naar de Major League Soccer.

Scouts van Sporting Kansas City zaten het afgelopen weekend op de tribune voor de Nederlandse middenvelder tijdens het duel van Hamburger SV tegen Eintracht Frankfurt. Van der Vaart mocht in die wedstrijd slechts elf minuten meespelen. De laatste weken zit de aanvoerder bij zijn club regelmatig op de bank. Een vertrek uit Hamburg lijkt dan ook een reële optie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner