04.03.2015 22:49

Chelsea weer stapje dichter bij titel

Chelsea is weer een stapje dichter bij de Engelse titel gekomen. Het elftal van trainer José Mourinho won woensdagavond ook de uitwedstrijd bij West Ham United (0-1). Edin Hazard, de Belg in vorm, vierde zijn tiende competitietreffer. Koploper Chelsea houdt een voorsprong van vijf punten op nummer twee Manchester City, dat ook nog eens een wedstrijd meer heeft gespeeld.

City zorgde in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Leicester City (2-0) dat de achterstand op Chelsea niet verder opliep. David Silva zorgde voor de openingstreffer voor de ploeg waar Wilfried Bony voor het eerst mocht beginnen. James Milner trof doel in de slotfase.

Arsenal, derde op de ranglijst, boekte eveneens een zege. Olivier Giroud en Alexis Sanchez tekenden voor de treffers in de uitwedstrijd bij Queens Park Rangers (2-1).

United

Manchester United ontsnapte bij Newcastle United (1-0), waar doelman Tim Krul lang uitblonk. Ashley Young maakte in de 88e minuut de bevrijdende treffer voor het elftal van trainer Louis van Gaal, dat de vierde plaats van de ranglijst blijft bezetten. Young kreeg de bal van Kruk in zijn voeten geschoven.

Bij United ontbrak de geblesseerde Robin van Persie. Daley Blind speelde wel de hele wedstrijd, net als Daryl Janmaat voor Newcastle. Trainer Van Gaal was opnieuw niet tevreden over Ángel Di María, die afgelopen zomer voor maar liefst 75 miljoen euro werd overgenomen van Real Madrid. Hij haalde de Argentijn na een uurtje naar de kant.

Jordan Henderson en Daniel Sturridge loodsten Liverpool met doelpunten voorbij Burnley (2-0). Nacer Chadli had met een doelpunt een aandeel in de thuiszege van Tottenham Hotspur op Swansea City (3-2). Met Erik Pieters als basisspeler was Stoke City te sterk voor Everton (2-0).

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner