05.03.2015 09:01

Van Gaal begrijpt teleurstelling bij Krul

Louis van Gaal had zich woensdagavond al bijna verzoend met een gelijkspel bij Newcastle United toen zijn Manchester United alsnog toesloeg. Dankzij de jagende Wayne Rooney en een mislukte trap van Newcastle-keeper Tim Krul pakten de bezoekers de winst (0-1).

"Een gekke situatie, want eigenlijk hadden we de bal al verloren", zei Van Gaal. "Maar Wayne toonde weer zijn fantastische vechtersmentaliteit en maakte er toch nog wat van." De opgejaagde Krul trapte de bal zomaar in de voeten van Ashley Young, die in de 89e minuut het enige doelpunt op St. James' Park maakte.

"Ik kan me voorstellen dat Tim teleurgesteld is", zei Van Gaal. "Hij wilde graag winnen; niet alleen van Manchester United, maar ook van mij." De oud-bondscoach van Oranje roemde naast Rooney ook doelman David De Gea. "Hij haalde er weer een paar fantastische ballen uit. Ik heb in mijn loopbaan met geweldige keepers gewerkt zoals Edwin van der Sar en Victor Valdés en David past ook in dat rijtje. Hij beleeft een ongelooflijk goed seizoen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner