05.03.2015 17:54

Rel om spuugincident in de Premier League

Verdediger Jonny Evans van Manchester United ontkent in alle toonaarden dat hij heeft gespuwd naar aanvaller Papiss Demba Cissé van Newcastle United. "Ik ben geschokt door de reacties in de media, maar laat ik heel duidelijk zijn: ik heb niet gespuugd naar Cissé. Spugen naar iemand zou ik nooit doen", liet hij donderdag weten in een verklaring op de website van zijn club.

De twee hadden kort voor rust een aanvaring in het Premier Leagueduel op woensdagavond, dat de club van coach Louis van Gaal met 1-0 won. Televisiebeelden lieten twee ruziënde voetballers zien, waarbij het leek alsof Evans in het gezicht van Cissé spuugde, die daarop reageerde door terug te spugen. De Britse voetbalbond FA heeft inmiddels een onderzoek ingesteld.

Terwijl Evans afstand nam van het spugen, toonde Cissé berouw. De Senegalees bood in een verklaring op de website van zijn club zijn excuses aan voor zijn gedrag, hoewel hij niet expliciet het spugen vermeldde. "Er overkwam mij iets dat ik zeer onplezierig vond en dan is het weleens moeilijk om niet te reageren. Ik probeer een rolmodel te zijn, maar deze keer heb ik iedereen laten zitten."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner