05.03.2015 19:07

Trainer geeft Van der Vaart een beetje hoop

Josef Zinnbauer heeft Rafael van der Vaart hoop gegeven voor de aanstaande wedstrijd tegen Borussia Dortmund. "Hij is altijd een man voor het basiselftal", zei de trainer van Hamburger SV donderdag. De Zwitser zwakte dat vervolgens weer af door erop te hameren dat het in de strijd tegen degradatie toch meer aankomt op defensieve kwaliteiten.

Van der Vaart verbeet zich de laatste twee duels op de reservebank. De kans dat hij daar zaterdag toch weer belandt, is niet kleiner geworden door de ruimere keus die Zinnbauer waarschijnlijk heeft. "Met een beetje geluk maken Marcell Jansen, Valon Behrami, Ivica Olic en Cléber hun rentree", aldus de coach. Ook spits Pierre-Michel Lasogga is op de weg terug. Het duel met Borussia Dortmund komt voor hem echter te vroeg.

Vanwege het gebrek aan speeltijd lijkt een vertrek van Van der Vaart bij Hamburger SV aanstaande. De Nederlandse middenvelder wordt al jaren gelinkt aan een terugkeer bij Ajax, maar ook een avontuur in Amerika behoort inmiddels tot de mogelijkheden.

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner